Historie

Det første klubhus (73-84)
fortalt af Harry Aaquist


I sommeren 72 holdt vi, et bundt drenge fra den “store” by Grund ved Allingåbro, til i Grund skov. Der havde vi lavet nogle interimistiske huler, samlingspunktet var knallerter, piger, læderjakker, billige øl og vilde fester omkring bålet, det gik fint sommeren over men da det blev vinter var det ikke længere så spændende at sove på jorden i en træramme fyldt med halm. Det lykkedes endda for nogle af os at tilegne os lopper som åbenbart havde fundet husly i vores halmsenge.


I foråret 73 gik vi på jagt efter noget bedre, Niels Mogens, ungkarl også kaldet Mister, som havde en gård i Grund, tilbød os at vi måtte bruge hans gamle kartoffelkælder eller det gamle hønsehus han havde i den nedlagte losseplads.

Vi besigtigede lokaliteterne og valgt hønsehuset som mest velegnet til formålet, det lå perfekt langt væk fra nærmeste naboer, og godt det samme. Klubben blev dannet den 10 marts 1973 og bestod i den første periode kun af 4 medlemmer, nemlig Kjeld Dam Jensen, Bent Bundgaard Jensen, Harry Aaquist og Jørgen Nielsen, alle bosiddende i Grund. Hurtigt blev klubben dog udvidet med alle de andre Grund drenge, Jens Erik, Henning, Søren og der kom også lidt Allingåbro folk med, bl.a. Dax, Martin, Kjeld, Bimse og Kalle m.fl.


Vi fik installeret en kakkelovn, malet væggene med lidt dødningehoveder og andet godt, muret en ydervæg i det store lokale, lavet en bar, og vupti nu havde vi endelig et rigtigt klubhus. Det blev så vores fristed i den skønne ungdom og rammen om kannibal festerne i den periode. Alle ølkapsler blev indsamlet i beholdere og når vi så kedede os hamrede vi kapslerne op forskellige steder i klubben. Vi endte med at dørene, baren og hele loftet var spækket med ølkapsler, sær idé…, men til morskab for besøgende.

Der var ingen strøm eller vand ført hen til klubben, så i den første tid klarede vi os med petroleumslamper, senere fik vi dog ført en ledning derhen med strøm, det var stort!

Billig husleje


Huslejen var til at klare, Niels Mogens kom engang imellem på besøg på hans traktor og aftalen var at han skulle have de øl han kunne drikke, og det fik han så !. Han betalte dog tit tilbage. Engang inviterede han hele klubben på stegt ål svømmende i snaps på den nyåbnede Volk Mølle Kro, nej hvor vi hyggede os.


En anden gang hvor han havde 50 års fødselsdag, ville vi da være flinke og kom på besøg med en flaske snaps, den ide havde flere andre også fået for hele hans fryser var fuld af snaps. Det endte med at vi blev inviteret indenfor og vi fik skænket snaps op i ølkrus !! I kan nok tænke hvordan det spandt an. Niels Mogens var en meget flink mand som vidste hvad sådan en flok unge mennesker dengang havde brug for, ære være hans minde.

I 74 fik det første medlem en motorcykel, en Honda CB 450, det var Kjeld som også var daværende formand, nej hvor syntes vi den var stor !. Senere fulgte vi andre trop, og i 76/77 havde de fleste motorcykler. Det var en broget samling af motorcykler dog med overvægt af japanske cykler. Klubben blev også udvidet kraftigt med medlemmer især fra Allingåbro, bl.a. Svenne, Ole, Bent, Kaj, Manse m.fl.

Lokale klubber


Allingåbro havde i midten af 70’erne hele 3 mc klubber, der var AMC som var en ældre klub som havde eksisteret siden 60’erne og det var nok dem som havde plantet nogle frø, ved os andre da vi var børn, som nu gjorde at vi også syntes at det var spændende med sådan nogle motorcykler. I starten kørte de udelukkende på engelske motorcykler, senere kom der dog lidt japanere med og de udviklede sig til en decideret touring klub. Klubben er opløst i dag.

I det gamle mosteri på Plantagevej holdt en anden kreds af motorcyklister til, her havde de fælles værksted og skruede i deres engelske motorcykler, det er dét som i dag er blevet til Mosten mc, som er kendt vidt omkring for deres arrangementer med Engelsk Træf og Race Day.

Den sidste klub på daværende tidspunkt var Driving Ghost, hvis medlemmer  aldersmæssigt var på samme niveau som os fra Grund MC. Både dem og os bar rygmærke dengang og i 1977 blev den klub nedlagt og nogle af deres medlemmer meldte sig ind ved os og andre ved AMC.

Nyt Klubhus


I 1977/78 var der efterhånden opstået et behov for et værksted hvor vi skruer og hvor vi kunne have motorcyklerne opstaldet om vinteren og det blev diskuteret om vi skulle bygge til i vort ”hønsehus” eller vi skulle se os om efter et nyt klubhus. Flere var også trætte af markvejen til klubhuset som ikke var så spændende om vinteren, huset var heller ikke isoleret så der var lidt klamt om vinteren. Det endte med at vi ville prøve at finde noget andet.


Det lykkedes os at finde et lejemål med en hel længe på en ejendom som lå helt op af vejen mellem Grund og Allingåbro, perfekt. Her var 2 etager, vi indrettede værksted og toilet i underetagen og klubhus i øvre etagen. Nu havde vi varme, el og vand, herligt!Der var også en del græsarealer som lå i tilknytning af ejendommen som vi kunne disponere over og det åbnede lige pludseligt op for at vi kunne lave forskellige arrangementer.

Djurstræf


I 1980 havde vi fået så meget smag på træflivet at vi syntes det kunne være skægt at prøve selv at afholde et. Træffet hed ”Heksetræffet” fordi vi placerede det i sammenhæng med den lokale byfest i Allingåbro som netop hed Heksefesten. Træffets deltagere kunne så deltage i optoget gennem byen og holde MC parade på festpladsen.


Træffet druknede for meget i byfesten og i det kommende år, 1981, vedtog vi at ændre det til Djurstræffen og afholde det i påsken, hvor der dengang herhjemme ikke rigtig var andre MC arrangementer. Det skulle vise sig at være en god ide og det var godt besøgt. Dette træf fortsatte vi med i 4 år frem til 1984.

Logo

Vort første klubmærke var et lyseblå skuldermærke med hvis skrift (strik) hvor der stod GMC, vi broderede selv, så det var hvad kundskaberne rakte til….   Vore hjelme males i ens farver med forbillede i Peter Fonda’s hjelm i Easy Rider filmen. Striberne har vi bare røde og gule og stjernerne er gule på sort baggrund.


Et år eller 2 senere skifter vi så skuldermærke til at være rød baggrund en gul stjerne i midten og overskriften er GMC med sort skrift og M’et er stort.   I den gule stjerne har vi vort klubnummer 1-2-3 osv. alt efter hvornår vi var optaget i klubben. Vi begynder at bære rygmærke på veste af gamle wrangler jakker med afskårne ærmer som bæres udenpå de sorte læderjakker. Logoet er et dødningehoved ovenpå 2 korslagt knogler, hvor originalt! På banneret ovenover står der Grund MC. Var forargelse ikke stor i forvejen så blev den det da nu i det lille samfund.


I 1978, på samme tid som vi skifter klubhus, skifter vi så igen logo til vort nuværende med en motorcyklist på gul baggrund og med rød skrift.

Årene 1984-2013

fortalt af Annita Andersen


I 1983 havde vi 10 års jubilæum. Det blev til en bustur til fanø med Grund Taxa. Som vi siden har brugt. Det er jo ikke alle som har egen Taxa. Så når vi kørte rundt til arrangementer i vinterperioderne så var der ikke tvivl at det var Grund MC der kom.


Der var nogle stykker bla. Tom og Sibbe der var modige nok til at tage til vintertræf i Norge. Så det var bare med at have primussen i orden hvis man skulle klare turen. Tændstikstræffen i Sverige var også altid en kold tur. Det specielle ved svenske træf er ofte at alt foregår udendørs. Derfor ser vi tit Svenskerne har gamle militærtelte med til træf, da der er en kakkelovn som teltet rejses om som en bærende del af teltet. Og al madlavning forgik som regel over bål, så når vi gik tur på træfpladsen blev vi altid budt på mad og hjemmebrændt, svenskerne er nu et gæstfrit folkefærd.


I disse år frem til 1994 gik det stille og roligt i Grund MC. Vi kørte til en del træf, bla. Solrød Mc, – Skagen & Galten Mc. Om vinteren hyggede vi os med at spille dart og billard turneringer, men ellers blev der skruet en masse i motorcyklerne (man opholdt sig i hvert fald meget i værkstedet) Der blev skiftet lidt ud i medlemmerne. Nogen fik Villa vovhund og Volvo. Andre droslede bare ned i nogle år til børnene var blevet store nok til at de kunne komme af sted igen.


I 1993 havde vi 20 år´s jubilæum, turen gik til Rønbjerg, hvor der var arrangeret —–dyst, så den fik ikke for lidt, da vi skulle lave show med cyklerne. Ja altså trædecykler og som afslutning var der alle tiders Hawaii fest i poolen. For inden havde vi haft åbent hus med fremvisning af klublokaler og stort cirkustelt til at afholde en super fest


Vi har indtil videre været der 3 gange, i 1978 – 1997 & 2007 i 1978 var det Harry & Lone samt Annita & Svende i 1997 var det Flemming Eriksen Annita & Svende der tog af sted, og i 2007 var det Bent & Svende som tog turen. På trods af det var over tre årtier vi tog turen til træffet i Sverige var der ingen forandring at spore på træfpladsen, alt foregik stadigvæk udenfor


1994 Djurstræffen

I 1994 havde vi holdt pause i 10 år med Djurstræffen. Da vi var flere der havde fået mod på at afholde træf igen blev det stablet på benene igen, men ikke i så stor målestok som i firserne men konceptet var det samme Mcìster mødes over en kold bajer, løgnehistorier og god rockmusik blev der lyttet til mens man kunne nyde synet at et par strippere der var olieret, Grund vand og sort svin var en fast ingrediens i baren til vores træf.


Bare at lave opskriften på Grundvand brugte vi nogle weekender på at lave, I 1978 når vi sad på Kjeld Dam´s værelse. Der skulle mange forsøg til før vi fandt den rette sammensætning, dengang fandtes der jo ikke Brezzer og Tempt. Hold da op det var et hårdt arbejde, men nogen besvær med at finde frivillige til prøvesmagning det var ingen problem, og efterladenskaberne dem var der mange af. Bræk ned af husmuren fra første sal var ikke et smukt syn. Men hvad gør man ikke for arbejdets skyld ”Bøvs”.


Når vi skulle lave sort svin begyndte vi 1 måned før træffet da vi skulle ryste flaskerne med jævne mellemrum, så vi kunne få opløst det tyrkiske peber i vodkaen. Så det var ikke bare lige til. I dag er det jo ligetil vi bare går ned og køber flaskerne i Brugsen. Men en ting var sikker, det var det første folk spurgte efter når de kom til vores træf ”er der en grund til at i har grundvand” og så dinglede de ned i deres telte for at sove den ud når de mente de fandt svaret.

I 2001 var sidste gang vi afholdt Djurstræffen på Nordkystvejen 1E med konkurrence, Dynojet Testbænk, Pokaloverrækkelse. Og Forvalterdrengene spillede til den lyse morgen. Så var det slut og en Æra begyndte for Grund Mc på Tøjstrupvej i Allingåbro. Vi var blevet sagt op af Jens Christian da han havde solgt huset, dog blev vi tilbudt at købe huset, hvilket vi dog afviste da vi ikke havde pengene til det.


Nyt Klubhus


Efter mange møder og svære beslutninger blev vi enige om at fortsætte med Grund Mc og bygge nyt klubhus


Dog var vi kun 11 tilbage og det blev reduceret til 9 personer i løbet af byggeriet.


For at holde omkostningerne nede måtte vi bygge af genbrugsmaterialer. Så heldig var vi da cykelhandleren i Auning skulle rive hans forretning ned. Og vi kunne få lov at købe bygningen til nedbrydningspris mod at vi på en lille uge fik nedbrudt og fjernet det hele, alt kunne bruges på nær murstenene. Det meste af materialerne blev kørt ud til Per og Ghita, hvor vi kunne stå i tørvejr og rense alt træet for søm og skruer.


Grunden på Tøjstrupvej fik vi stillet til rådighed af kommunen hvilket var ideelt, da det var udlagt som foreningsområde både med hundeklub, golfbane og skydeklubben som naboer. Det var et stort arbejde at bygge klubben og det forgik i etaper. Nogle gange var det svært at holde modet oppe da det hele jo foregik efter arbejdstid og i weekenderne. Men heldigvis kom vi i mål og dette med et resultat vi kan være rigtig stolte af.

Der var stor interesse for vores klub, så ligeså stille blev vi flere og flere medlemmer. Der blev gjort flere tiltag for at få folk til at få interesse i at køre motorcykel i Grund MC. De første år udlejede vi klubben som forsamlingshus, for at få råd til huslejen og i vinterperioden afholdt vi foredrag bla. Var der en og fortælle om siriuspatruljen, en anden fortalte om hvordan det var at være Bodyguard for bla. Lisa Minelli. En anden, ja et gammelt medlem af Grund Mc Bent Bundgård var og fortælle om hvordan det var at være hundefører indenfor Politiet. Bjørn Andersen fra de vilde engle kom et par gange og viste lysbilleder og fortalte om hans tid i Amerika, og det at være med til at starte de vilde engle op herhjemme.


Alle de arrangementer fik os til at føle der var et godt sammenhold i Grund Mc. Bla. Hjalp vi med at sælge burgere til Metallica og Bon Jovi koncert og Æbleskiver på gl. Estrup til jul det var hårdt arbejde men samtidig fik vi et fantastisk sammenhold.


Vinsmagning afholdt vi et par gange. Problemet var bare at de glemte at spytte vinen ud igen, så helt appelsinfri var de ikke når de skulle hjem.


Det foredrag der nok mindst vil blive glemt var da 43 kvinder blev ført ind i mystikkens verden i form af et dildo party. Aldrig har så mange kvinder rørt ved så mange dildoer på en gang. Men værst var det da der skulle stilles spørgsmål og en spurgte hvordan det kunne være hun blødte så meget hver gang hun brugte sin dildo hvorefter hun trak sin stavblender op af tasken til stor morskab for resten af selskabet, ja så var tonen lagt.


I nogle år havde vi en gang om året hvor vi kørte rundt med handicappede børn på området hvor de boede til stor morskab for børnene. Vi afholdt en del computer weekends for børn i alderen 14 til 16 år.


24 timer hvor ungerne sad og spillede pc mod hinanden. Så rykkede vi ud i værkstedet da de havde indtaget klublokalet, men ellers hyggede vi med at lave mad til ungerne og se en masse film. 24 timer er lang tid men ungerne holdt ud, kun få tog en lille en på øjet.

Allingåbro Motor Festival

I 2002 blev der afholdt jubilæum i Allingåbro, byen holdt i den forbindelse Mc race på hovedgaden


Det var Mosten Mc der stod for underholdningen. Det var en fantastisk dag. Og dette blev ideen til Allingåbro Motor Festival.


GRUND MC og TITTY TWISTER startede Allingåbro Motor Festival i 2003. De første 2 år blev racet afholdt i den nederste del af byen på Hovedgaden. Men udvalget for Motorfestivalen havde så mange ideer at vi hurtigt kunne se at vi var nødt til at flytte racet op i den anden ende af hovedgaden. Så vi kom op til industrikvarteret. Stille og roligt fik vi udvidet racet til også at omfatte motocross, gokart, amerikanerbiludstilling, bilboksning, traktorpulling og meget mere. I år (2013) har vi 10 års jubilæum hvor vi allerede nu har nogle nye ting på tapetet, så det er en spændende tid vi går i møde.

Vikingetur

I 2006 havde Heine fået ny Motorcykel, og da han hurtigt skulle køre den til bestemte han, Poul og Svende at køre til skagen og hjem igen på samme dag, dette blev til en tilbagevendende begivenhed. Fra at være 3 er vi nu oppe på ca 50 motorcyklister der tager den første tur til Skagen i april hvert år.

Det der lokker er den stegte flæsk og persillesovs, ligegyldig om vi skal køre i sne regn og slud eller om det er det flotteste solskin, så er det bare en tur vi ser frem til.


På nogle af turene var det så koldt at vi ikke kunne holde varmen, så måtte vi holde nogle flere pauser for at få varmen, men et år var der en der havde fået en genial ide han havde brugt hele vinteren derhjemme på at sy varmelegemer i hans jakke når nu man kunne få det i håndtagene måtte det også kunne lykkes i en jakke, så der kom han kørende i kolonnen, da der pludselig stod en røg efter ham, der var gået overgang i varmelegemet, så han havde ikke varmen på resten af turen, de andre havde i al fald men det var af at grine.

Demodag

I år 2008 startede vi med at holde demo dag. Bla. Har vi haft Rydberg´s mc – Vagn`s mc – Larsen`s mc – Bikeshoppen – Pit Værkstedet & Harry Motor som udstillere hvor man har kunnet komme og prøvekøre en mc.

Nogle har haft en stand hvor de sælger mc tøj – bøger eller køreteknik på bane. Men det er det at folk kan komme og få nogle hyggelige timer, en kop kaffe og en pølse til at køre hjem på.

TT Classic

I 2009 blev vi spurgt om vi ville lave et træf på Ring Djursland i forbindelse med der blev afholdt TT Classic.


Derved opstod Djurstræffen igen. Men på en ny adresse. I 2012 var det sidste gang vi deltog i TT Classic da det er flyttet til Jyllandsringen. Men vi sluttede med maner. Rigtig god fest fredag og lørdag aften med fuldt hus i teltet, bedre kunne det ikke gøres.

2013 40 års Jubilæum

Grund Mc har 40 års jubilæum i år det skal fejres med maner. På selve dagen vil der være fest med tilbageblik på de sidste 40 år. For medlemmer. Da nogle af dem der var med fra starten er her endnu/igen. Det var jo sådan at i 2005 skete der en masse. Flere af de gamle medlemmer købte motorcykel igen og meldte sig ind i Grund Mc. Og mange nye kom til. Men det der var forskellen fra de andre år var at en del kvinder fik motorcykel, dette gjorde at vi fik kørt mange ture rundt i den Danske natur på hverdagsaftener.


Men i dag er der også mere at køre efter end bare for 15 år siden feks. Er der mødesteder på hverdage feks. Søby træf ved de gamle brunkulslejre, ved kiosken i Kaløvig, samt Lundbykrat & Gl. Estrup og der kommer stadig nye steder vi kan besøge. Den store forskel er også de træf vi kommer til. Vi kvinder kan jo godt lide der er noget at se og høre på. At vi bliver underholdt. Derfor har nogle træf feks. Skagen, Swedish Bikemeet Fyns mc festival og Mosten Raceday været træf vi har set frem til og glædet os til. Men alt i alt glæder vi os til bare at komme ud og køre motorcykel og møde andre mc folk, det er jo et godt folkefærd.